@KTzone » 消閒 - 恐怖靈異討論 » 唔好用 自己屋企 電 話打返比自 己.因為.................

2012-5-15 05:04 wilson015
唔好用 自己屋企 電 話打返比自 己.因為.................

以下冇一個人係我...我隻係轉貼人地篇文
不要以為我問是傻問題~~~我意思是指你會不會用你用的電話號碼打回這號碼~~
照理上是打不通的~~但如果是打得通的話~~你就要小心,因為你可能命不久矣瞭...
我有一個關於這傳聞的故事~不知大傢有沒有興趣聽聽呢?

事源係咁既~我有個fd有晚大約11:00 ,佢一時貪玩~用自己屋企電話打返比自己,第一次佢係打唔通ga~佢又好衰唔衰去打第二次啦~點知真係比佢打通左~佢話佢聽到呢好空洞聲,好似係山洞咁,又有呢水滴聲;佢好驚,收左線~第二日佢同我講返呢件事,我唔係太信,因為我即日都有返屋企試過,但都係唔得~~第三日我返到學校見到我個fd面都白哂~成個人唔同哂,我問佢咩事,佢唔肯講,直至大約lunch時佢同我講,佢話尋晚有個女仔打比佢~問佢做咩打比佢,我個fd就問佢係邊個~個個人就話係我係fd個名~~即係佢自己~聽下聽下
佢認得個背景情況~一個空洞既聲音,佢好驚,即刻收左線...我個朋友就好驚la~係問我點~我就安慰佢可能有人玩電話之ma~但我睇佢個樣就唔多似講大話,安慰左一論之後佢就

返左屋企,我話有咩事就立即打比我,佢應承左我~& amp; amp; gt;>到到個晚,佢震哂咁打比我,話個個人要囉佢條命,佢係咁哭~~話唔知點算,個晚佢真係好驚,第二日佢冇返學,我打比佢,佢話佢自己病左,我放左學就即刻上去搵佢,因為佢屋企人返左大陸~所以我上去佢屋企陪佢,我問佢個tel幾時打來~佢話兩晚都係大約11:00鐘到~到到個晚大約11:00,個電話真係有響,我個fd 即刻縮埋一面,係咁叫我聽,我梗係唔想聽啦~因為個時我都好驚,但也好想知係真的係假~咪去聽~我拎起個電話,我個時真係成個呆左,因為真係一個山洞既地方~喂左一聲之後,有回音~我想收線個時,突然有把聲話,「你..做咩..咁多.事?」有多回音,

真係好好好恐怖!!但我認出,個把聲係我個FD~之後我即刻收線,我個fd問我點~
我差d咸左出來~我同佢講返,我地兩個唔知點~係咁係到喊~~~~~~我同我個fd唔敢留係間屋到,我同佢落左樓下間seven 留到天光~~之後我打比我個boy fd
佢識呢人識神打,無耐我boy fd 帶左佢幾個fd 來~佢有個fd 大約30幾歲~~~
其餘既都係二兩幾~我同佢地上返我個fd 屋企~我個fd 死都唔肯入去~佢好驚~個個男人話~隻野好猛~佢驚佢自己都搞唔掂~冇耐入左去後~個個人指住個電話話,隻野係呢到上來,我即刻心都寒埋~因為由頭到尾我都冇講過成件事係點.....個個神打。既fd囉左對木

快子夾著佢中指~用黃佈蒙著佢對眼,佢叫我兩個人入room~
我同我boy fd 同佢兩個fd入左room~個個30幾歲既人話~你地聽到咩聲都唔好出來~~就算係地震都唔好出來~過得今晚就冇事~如果唔係就係咁先~佢再三吩咐唔好再來~除非係天光~我地當然唔敢啦~因為真係好驚~約到左11:00 鐘,我個fd突然成身震哂~面都青埋,唔知講呢咩野話~佢彈起身~想衝出去廳~~我地即刻按住佢~
我同我我boy fd 加埋佢2個fd 合力都按佢唔住~出面又好嘈~好似打緊仗咁~真係唔知咩聲~好好恐怖~~好似好多人咁~~~我地用床單紮住佢~~佢真係變得好恐怖,
成個樣都唔同哂~係咁大叫~~係門底條gap 中可以見到出面有好強既綠光~
但一時就變紅光~~個時真係好嘈~完全唔知發生咩事~~搞到大約二點幾~

真係成間room都係咁震~~而個window 係咁比人kokck~同我boy fd 嚇到傻咁制~~
個兩個fd都唔識講野~即係識係到震~~間room 好凍~好似得10度左右~~(個時係夏天)等

到4 點鐘~~~左右~住聽到出面boom一聲~好大聲~後出面就淨哂~~我個fd 暈 左~但仲未天光~我地唔敢出去~到左5 點 左右~開始光,~~~~我地都係唔敢出去~~但聽到個個中年男士叫我地~你地可以出來瞭~出到去~個廳好亂~好似地震完來咁~最恐怖就係咁電話碎哂~~~成地都係~~個個男人話~冇事ga喇~幫你搞掂左~ga喇~你叫你個fd飲埋呢

碗野就冇事~我問佢究竟係咩事~佢話你最好唔好知~
如果唔係我都驚你接受唔到~但我之後知道係唔隻一隻野~係有超個20隻!!!!!!!!其他野都唔夠追問lu~~~~~~~~之後我同我個fd 大病左一場~成個星期之後就冇事lu~~~呢件事千真萬確~大傢可以唔信~~有膽的就11:00係自己屋企打返比自己~~~
>>不過最好唔好試~~有咩事就唔包~~~

[[i] 本帖最後由 libra1017 於 2006-9-16 07:24 PM 編輯 [/i]]

頁: [1]