@KTzone » 日常 - 美容瘦身 » 女為悅己者容之,學化韓妝做韓妹

2014-1-30 12:13 denial_kwon777
女為悅己者容之,學化韓妝做韓妹

男朋友最近勁迷少時同miss A
佢話覺得韓國女仔好可愛...好似唔太濃妝咁好自然,
但男仔其實唔知睇落咁自然嘅皮膚原來都可以靠化妝化出黎!
好似市面開始好多人轉用韓國牌子化妝品同護膚品,
但係覺得買左返屋企之後,都好似化唔到韓妹咁樣,

前排發現左一間教韓妝嘅學校,團購好抵,

於是就上去試下,初頭諗住咁平,應該冇咩野學,

不過佢地導師係韓國讀化妝畢業返黎,

3小時仲有化妝掃同改錯筆送,我覺得miss好專業一d都唔求其,

上堂分兩part 先5個人一組,

而後會搵一個學生用半邊面做示範,

跟住會講解下護膚知識,

然後就教用BB CC cream 黎打底,令皮膚有無瑕感覺,

其他都揀用粉嫩系嘅色,

最後就教埋韓國好hit嘅流口水咀,

下半part 各自化妝,導師有兩位從旁指導,

同埋佢地用嘅係Lesha化妝品,知名藝人化妝師都用大眾專業彩妝品牌。

學完即date男朋友佢話正過我平時個妝好多

睇黎真係要再睇下呢間有咩高級d既韓式化妝course先得

2014-1-30 13:14 honeyxhoney2000
又好似幾專業下喎~

2014-1-30 13:51 Olivia020
學識多D野,真系都對自己有用啦~尤其是化妝呢方面。。

2014-1-30 16:56 kingson470
有時我都想知道D韓國妹是點化妝既.原來香港都有得學

2014-1-30 17:10 martinhau123
睇到仲有野送.真系幾值得去睇下。。

2014-2-4 14:40 bob33033
過完年,比起化妝,我更加想學下卸妝啊 0-0

2014-2-4 17:17 ben419419419
都系專業既俾到我地信心~~

2014-2-5 11:44 Judy_fong320
希望唔太貴就可以做啦!

2014-2-5 15:25 issy416
標題好文藝。。

2014-2-6 11:10 ayumi_kwok
其實仲有冇1對1教學添啊?

2014-2-6 13:46 oscar556556
化妝既話,我覺得有機會配埋首飾,耳飾都好重要。。

2014-2-6 17:21 sham_yichang30
化妝真系都分東方人,西方人既,其實沒特別話邊種最岩自己

2014-2-7 10:16 leo_pang670
10多到30多歲,學識化一個靚妝真系好必須(/// ̄皿 ̄)

2014-2-18 15:08 holis_hero333
[quote]原帖由 [i]leo_pang670[/i] 於 2014-2-7 10:16 發表 [url=http://www02.ktzhk.com/redirect.php?goto=findpost&pid=32524709&ptid=2518820][img]http://www02.ktzhk.com/images/common/back.gif[/img][/url]
10多到30多歲,學識化一個靚妝真系好必須(/// ̄皿 ̄) [/quote]

岩啊,總唔會拖到五,六十歲,年老色衰先黎學挂:13:

2014-2-19 16:18 f5d4v1r7
感謝大大分享喔謝謝囉~~

頁: [1]